Баке су нас саветовале да се ништа од хране из кухиње не баца
Сигурно свака домаћица додаје свеже зачинске биљке приликом припреме разних јела. Може бити першун и копар и босиљак. Али, за храну се углавном користе зелени листови, а стабљике обично све бацају, посебно када постану густе и тврде.
Прочитајте још: Ова НАМИРНИЦА највише гоји, а многима је НЕИЗОСТАВНИ део доручка: Најгоре је ако се једе уз јутарњу кафу
Али у ствари, стабљике се такође могу користити и ево неколико начина да их користите.
Кување хране
Свеже стабљике од зеленила могу се везати концем или ставити у платнену кесу и додати при кључању супе или кромпира. А након што се кромпир или супа кувају, стабљике треба уклонити и бацити. Док се кувају у супи или поред кромпира, даће им невероватан укус.
Прочитајте још: Пилеће пљескавице са поврћем: Другачије од оних на које смо се навикли (РЕЦЕПТ)
Убаците их у блендер
Стабљике свежег биља могу се исећи и избушити блендером. Добијена смеша се може додати било где. Можете га чак замрзнути и користити током целе године, додајући онолико колико вам је потребно у том тренутку.
Прочитајте још: ПРИПРЕМА ЗИМНИЦЕ: Направите домаћи АЈВАР по ОРИГИНАЛНОМ рецепту
Једноставан начин употребе ове мешавине је да је додате у омекшали путер, измиксате и онда намажете на сендвиче. У зеље исечено на комаде можете додати и бели лук и семенке или орахе, избушити блендером и такође помешати са путером. Ово уље ће имати још бољи укус.
Осушите их
Стабљике свежег биља могу се осушити, исецкати и помешати са сољу. Или са другим зачинима. И онда га користите на начин на који сте навикли.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ