Освежавајућа мешавина исечених свеже убраних краставаца у кремастом дресингу са мирођијом, јогуртом, белим луком и лимуном…
Салата доноси право освежење и укус праве домаће хране. Ако можете, увек користите свеже убрану мирођију (сви који имају башту то лако могу обезбедити). Такође, ова салата се сервира одмах, будући да краставци испуштају воду и након неког времена, салата постаје "млохава". Хајде да видимо како се прави овај летњи деликатес у свету салата.
Прочитајте још: Убедљиво НАЈБОЉА САЛАТА уз печење или роштиљ! КОЛСЛОУ је прилог који ће вас распаметити (РЕЦЕПТ)
Састојци
- 2 краставца, делимично ољуштена и исечена
- 1 шоља обичног јогурта
- 2 чена белог лука, млевена
- 2 кашике сецканог свеже мирођије
- сок од пола лимуна
- 1 кашичица гранулираног шећера (мали трик искусних домаћица)
- со и бибер по укусу
Упутства
Оперите, а затим делимично огулите краставце на пругасти узорак тако што ћете оставити траке око 1 см. Исеците на кришке и пребаците у посуду за мешање средње величине.
Додајте преостале састојке и промешајте. Посолите и побиберите по укусу. Послужите одмах.
БОНУС ВИДЕО: