Поврће често једемо погрешно и не користимо све нутритивне вредности.
Да ли смо сигурни да храну једемо баш на онај начи који ће да поспеши највише нутриривних вредности? Извдојили смо неколико намирница које су у свакодневној употреби и открили како их правилно треба јести.
Прочитајте још: КРАСТАВАЦ: Поврће са мало калорија, а много нутритивних преднсти
Банане
Банане имају велике нутритивне вредности, витамине Б и Ц, као и магнезијум и калијум. Налазе се у оном делу између саме банане и коре. Стручно би се назвао флоем, а описали бисмо их као беле тракице које обично бацимо. Њих заправо никако не треба бацати већ појести, они дистрибуирају воду и хранљиве састојке кроз воће.
Парадајз
Кувани парадајз ослобађа више антиоксиданса него сирови. То се догађа зато што топлота разбија чвршће ћелијске зидове биљке, омогућавајући нашем телу да лакше апсорбује хранљиве материје. Кувани сос од парадајза био би идеалан начин да га поједемо.
Фото: Пиxабаy
Прочитате још: Луковина враћа крвни притисак у нормалу! Ево како да припремите овај ПРИРОДНИ ПРЕПАРАТ
Кромпир
Једење кромпира са кожом даје више влакана, витамина и минерала него што би било без њега. Међу њима су витамин Ц, неколико витамина Б, гвожђе, калцијум и калијум. Дају енергију, смањују стрес и помажу вашим костима и варењу. Најбољи начин да кожа остане јестива је печење кромпира, пише Бригхт Сиде.
Јабуке
Једите ово воће са кором! Кора јабуке садржи антиоксиданс, кверцетин, који позитивно делује срце и мозак.
Фото: Пиxабаy
Лук
Дробљење и сецкање црног лука и белог лука ослобађа алииназу, ензим који помаже у стварању хранљиве материје која се назива алицин. Кад се једе алицин, помаже у стварању других једињења која нас штите од болести.
Прочитајте још: Правимо сами МАСКУ ПРОТИВ БОРА: Потребна су вам три састојка, а главни је кафа
Зелено поврће
Све зелено треба јести сирово. Високе температуре оштећују витамин Ц, фолате и витамине Б1 и Б5, па их више добијате када зелену храну једете сирову.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ