Многи су пробали овај метод и тврде да је делотворан
Постоји веома лак начин да чувамо нарасло тесто. Чак и када је умешено, нема потребе да се оставља на топлом месту и да чекате сатима док не удвостручи своју запремину.
Премажите кесу од најлона уљем, ставите у њу умешено тесто, премажите га уљем одозго и вежите кесу да у њој нема ваздуха. Ставите кесу са тестом у фрижидер на најнижу полицу, али оставите и места да може да нарасте.
Када умесите тесто увече, оставите га у фрижидеру преко ноћи. Ујутро га извадите и оставите га да се одмори. Касније га обликујте у погачу, мекике, пицу или шта год одаберете.
Овај метод је опробан и веома је лако да ујутру припремите доручак од теста, тестом које је умешену увече и остављено у фрижидеру – такозвано охлађено тесто.
На жалост, овакво тесто може да се чува само 3 дана, након тога губи своју еластичност и најбоље је да од њега не правите ништа. Тесто може да нарасте и да га након тога у најлону ставите у замрзивач. Извадите га и оставите да се одмрзне. Овакво тесто је мекано и са њим се лако ради.
Тесто можете чувати и у посуди. Одозго га покријте провидном фолијом и оставите га на хладном. Да би вама било лакше, поделите тесто на 2 или 3 лопте, извадите једну и рецимо од ње припремите пицу, а остатак теста остаје на хладном.
У замрзивачу, трајност теста се повећава и тамо га можете чувати око 6 месеци.
(Крстарица)
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ