Спремање хране не иде увек према плану.
Догоде се грешке, па се дешава да цео оброк пропадне. Једна од њих је и додавање превише соли. Међутим, уколико сте претерали са додавањем овог зачина ипак постоји решење.
Решење за пресољену супу
Ако сте рецимо у своју супу додали превише соли, постоји неколико тајни кувара које ће вам помоћи да брзо решите проблем и уживате у јелу.
Најлакше решење је, наравно, додати још воде и кувати супу још неколико минута. Међутим, овај метод можда није баш прикладан јер може утицати на укус јела. Ако вам је остало још састојака за супу додајте их, ово ће вам помоћи да супа буде мање слана, а да притом уопште не угрозите укус.
Прочитајте још: Како се правилно пере воће и поврће? Лиснато зеленило захтева посебно третирање
Друго решење је пиринач.У лонац ставите малу врећицу напуњену пиринчем. Пиринач је одличан апсорбент који има начин да упије вишак соли. Неки кувари такође користе рафинисани шећер да би поправили укус. Само ставите коцку шећера на кашику и ставите је у супу. Сачекајте док се шећер не раствори и додајте још један комад. Поновите неколико пута док ниво соли не буде прихватљив.
Храна попут кромпира, резанаца или тестенина такође може помоћи у апсорпцији соли. Ако рецепт дозвољава, једноставно додајте још ових састојака. Кромпир ће апсорбовати вишак соли и неће покварити укус јела, пише Бригхт Сиде.
Решење за пресољено месо
Павлака може да помогне да се уравнотежи вишак соли у јелу од меса. Ставите месо у чинију са павлаком и оставите да се охлади.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ