Испробајте три трика која вам могу помоћи у оваквој ситуацији
Време празника и слава захтева да у кући имате орахе. Од њих можете да спремите различита јела и десерте, као што су реформа, коцке са орасима или чак свечана салата. Али, може да се деси да ораси које сте купили буду горки. Више не морате да бринете, јер постоји решење и за то. Сазнајте која су то 3 савршена трика која ће помоћи свакој домаћици да направи укусна јела или посластице. Имајте на уму да горчине можете да се решите само ако она није настала неправилним условима складиштења или кварењем ораха.
Како да ораси не буду горки
Оперите их
Језгра ораха ставите у дубоку посуду и сипајте у њу доста воде собне температуре. Исперите их, а затим сипајте нову воду. Поновите поступак неколико пута. Као резултат, филм ће бити уклоњен са ораха, што је извор горчине.
Прочитајте још: Прженице могу да буду и слатке: Ево шта треба да додате
Напуните их водом
Ако не желите да губите време на прање ораха, једноставно напуните производ водом и сачекајте око пола сата. У овом случају користите кључалу воду.
Испеците их
Понекад се горчина може уклонити загревањем у тигању. Вреди напоменути да овај начин не само да уклања филм, већ и даје орашастим плодовима веома занимљив укус. Међутим, имајте на уму да као резултат пржења, јело више неће истог укуса.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ