После овог текста, орахе ћете јести много чешће
Научници Школе јавног здравља Универзитета у Минесоти дошли су до закључка да људи који редовно једу орахе имају мањи ризик од кардиоваскуларних болести.
Они су пратили 3.023 особе (оба пола) током 20 година и упоређивали њихово здравље са начином исхране. Ораси један од најбољих извора омега-3 алфа-линоленске киселине на биљној бази, која позитивно утиче на здравље срца и мозга, али и на успоравање процеса старења. Што подразумева да они су они који су их редовно конзумирали, били знатно бољег здравља у познијем добу.
Једна шака ораха права је ризница хранљивих састојака. Ови орашасти плодови обилују антиоксидансима, магнезијумом, протеинима и влакнима.
"Изгледа да они који једу орахе имају јединствен фенотип тела који са собом носи и друге позитивне утицаје на здравље, као што је бољи квалитет исхране, посебно ако су јели орахе од малих ногу до средњег одраслог доба", објашњава др Лин М. Стефан, професор епидемиологије и здравља на Школи јавног здравља Универзитета у Минесоти.
Редовна конзумација ораха позитивно утиче на смањење масних наслага.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ