Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

4 намирнице за чисту и здраву кожу: Шта би требало да се нађе на нашем дневном менију?

Како може да погорша, тако нека храна може и да поправи стање коже

1724928906_shutterstock_1868918950-1-.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Могу ли одређене намирнице помоц́и код стања коже? Кратак одговор? Да!

- Као што одређена храна може да погорша стање коже, друга храна може помоц́и у ублажавању њених различитих стања - каже дијететичарка Каролина Шнајдер за Реал Симпле.

Које намирнице позитивно утичу на стање наше коже?

Масне рибе

Рибе попут лососа и сардина пуне су антиинфламаторних састојака. Омега-3 има улогу у одржавању липидне баријере коже, што може бити кључно за хидратацију и заштиту од оштец́ења животне средине.

Парадајз

Није само укуса, исхрана богата парадајзом такође може побољшати текстуру коже.

- Доказано је да ликопен, који се налази у парадајзу, побољшава текстуру и квалитет коже - објашњава дијететичарка Док су наша тела подложна оксидативном стресу, познатом и као неравнотежа антиоксиданата, ликопен може смањити физичке нежељене ефекте и побољшати опште здравље коже.

Ораси

Ораси су богати омега-3 масним киселинама и цинком, а оба су кључна за здравље коже. Омега-3 могу помоц́и у одржавању баријере влаге коже, док је цинк важан за зарастање. Такође су лако преносиви и савршени за жвакање у покрету. Додајте шаку ораха свом доручку, ручку или вечери и приметите како текстура ваше коже временом постаје глађа.

Семе сунцокрета

Семенке сунцокрета су препуне витамина Е, моц́ног антиоксиданса који може помоц́и у заштити коже од оштец́ења из околине и подржава зарастање и регенерацију коже.

БОНУС ВИДЕО


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas