Да ли када донесете намирнице из куповине имате план према којем их ређате у фрижидер или их једноставно и насумично убаците.
Различите врсте хране захтевају различито третирање, односно положаје у фрижидеру, овиме ћете им продужити рок трајања.
Саветује се да месо држите на задњој страни горње полице, јер је то најхладнија тачка. Воће и поврће треба чувати у фиоци за поврће, једино парадајз ипак не треба хладити, па га оставите ван фрижидера.
Прочитајте још: Уобичајене навике које чине вашу дневну шољицу кафе нездравом
Већина фрижидера има одељке на вратима које многи користе за складиштење млека. Међутим, с обзиром да су врата најтоплије место у фрижидеру саветује се чување млека у хладнијем делу фрижидера како би дуже трајало.
Када су јаја у питању, најбоље је да их држите у оригиналном паковању у фрижидеру. Ово успорава губитак влаге, спречава их да упијају мирисе хране и помаже вам да пратите рок употребе.