Иако непрестано чистимо и перемо сво посуђе и прибор у кухињи, неки елементи једноставно имају свој рок трајања.
Дрвене варјаче, силиконске шпартуле и пластични прибор легло су бактерија у свакој кухињи.
Прочитајте још: Да ли сте међу њима? Постоји ШЕСТ типова глади!
Наиме, чак и темељно прање хемијским средствима намењеним кухињском прибору, не може детаљно уклонити све бактерије са ових елемената које свакодневно користимо у кухињи. Бактерије се упијају у дрво, па је најбоља метода за њихово уклањање потпапање дрвених и силиконскох варјача у купућу воду са течношћу за прање судова и кување неких 20 минута.
Дрвене варјаче и даске
Вода ће након овог третмана остати мутна и прљава, а на површини ће се задржати слој уља који раније нисмо приметили на свом кухињском прибору. Слична ситуација је и са дрвеном даском за сечење намирница.
Било да је дрвена или пластична, на свакој се временом створе ситне пукотине у којима се сакупљају бактерије.
Управо из овог разлога неопходно је једном годишње променити и дрвене варјаче и дрвене даске за сечење које свакодневно сакупљају бактерије, а могу да буду опасне јер помоћу њих припремамо и мешамо храну.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ