Iako neprestano čistimo i peremo svo posuđe i pribor u kuhinji, neki elementi jednostavno imaju svoj rok trajanja.
Drvene varjače, silikonske špartule i plastični pribor leglo su bakterija u svakoj kuhinji.
Pročitajte još: Da li ste među njima? Postoji ŠEST tipova gladi!
Naime, čak i temeljno pranje hemijskim sredstvima namenjenim kuhinjskom priboru, ne može detaljno ukloniti sve bakterije sa ovih elemenata koje svakodnevno koristimo u kuhinji. Bakterije se upijaju u drvo, pa je najbolja metoda za njihovo uklanjanje potpapanje drvenih i silikonskoh varjača u kupuću vodu sa tečnošću za pranje sudova i kuvanje nekih 20 minuta.
Drvene varjače i daske
Voda će nakon ovog tretmana ostati mutna i prljava, a na površini će se zadržati sloj ulja koji ranije nismo primetili na svom kuhinjskom priboru. Slična situacija je i sa drvenom daskom za sečenje namirnica.
Bilo da je drvena ili plastična, na svakoj se vremenom stvore sitne pukotine u kojima se sakupljaju bakterije.
Upravo iz ovog razloga neophodno je jednom godišnje promeniti i drvene varjače i drvene daske za sečenje koje svakodnevno sakupljaju bakterije, a mogu da budu opasne jer pomoću njih pripremamo i mešamo hranu.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU