Без обзира на то да ли је кување ваша омиљена активност или не, неке кухињске алатке морате имати како би ваша кухиња била потпуна и употребљива.
Паметан избор правог кухињског алата испуниће основне потребе за кувањем, а сам процес припремања хране учиниће креткотрајним, мање стресним и неисцрпљујућим.
Један од највећих разлога због кога је кухиња застрашујућа за нове домаћице је зато што нису сигурни шта им је потребно да би процес био једноставан и лак.
Прочитајте још: Годинама сте одлагали реновирање? Ми сада имамо ПЛАН за вас
Доносимо три најбитнија и најнеопходнија кухињска алата који ће вам помоћи да започнете посао у кухињи као прави професионалац.
Основне шерпе и тигањи
Фото: Pixabay
За почетак, уложите новац у једну малу шерпу и један велики лонац са поклопцима и један универзални тигањ. Постоји пуно опција за веће сетове, али ако вас брине простор или цена, онда направите мали и квалитетан избор.
Прочитајте још: Колико килограма имате зависи од тога које вам је боје кухиња
Постоје и сетови са ова три основна елемента за кување. Мању шерпу можете користити за супу, кување пиринча, или тестенине. Велика шерпа или лнац идеални су за припрему пасуља, али и за печење у рерни уколико су погодни за коришћење у рерни. И коначно, универзални тигањ погодан је и за припрему јаја за доручак, али и за династање поврћа и припрему меса.
Квалитетни ножеви
Ако нисте спремни да уложите у комплетан сет ножа, универзални кухињски нож "шефа кухиње", нож за месо и назубљени нож, који је идеалан за хлеб су три ножа која морате да имате за почетак.
Фото: Pixabay
Нож шефа кухиње биће од користи за већину кухињских послова, док је нож за месо идеалан за резање свежег меса, али и сухомеснатих производа. Назубљени нож има назубљену ивицу, која је корисна за хлеб, као и храну попут парадајза и паприке, које се тешко сече ножем са глатким ивицама.
Прочитајте још: Свака кућа поседује ову АЛАТКУ, а њиме можете да декоришете дом , а то ни не знате
Две даске за сечење
Фото: Pixabay
Ако планирате да сечете месо, пилетину или морску храну, морате обавезно користите посебну даску за сечење за те производе. На овим прозводима налазе се специфичне бактерије из сирових протеина, које не смете пренети на друге састојке, попут воћа и поврћа.
Једну даску користите за припрему меса, док другу можете користити за све остале састојке.