Ови корисни савети ће вам помоћи да се лакше снађете у кухињи, посебно уколико сте неискусни у овом пољу..
Сложите намирнице које вам требају
Професионални кувари користе овај систем – прво сложе све састојке из рецепта, делимично их припремајући (попут одмеравања и сечења) и стављају их близу. Овај систем је одличан савет за све домаћице, јер помаже при организацији. То ће вам осигурати да ниједан састојак нисте заборавили и уштедеће вам време.
Прочитајте још: ЗЛАТНА ПРАВИЛА ПРОФЕСИОНАЛНИХ КУВАРА: Шта све треба да урадите пре него што почнете да кувате
Лепо зачините
Со је кључан зачин ако желите да ваша храна буде укусна. Већина рецепата напомиње када треба да се дода со, али златно правило је да додате барем прстохват или два соли када почнете да кувате и опет на самом крају.
Испробавајте храну током кувања како бисте проверавали укус!
Користите одговарајуће посуђе
Кад у рецепту пише да користите одређену врсту тигања, користите је. Ако имате само један тигањ или шерпу, битно је да купите неколико врста посуђа које знате да ће вам увек требати и тако ћете бити спремни.
Прочитајте још: Данас купите ЛУБЕНИЦУ и направите читав РУЧАК од ЈЕДНЕ КРИШКЕ (ФОТО)
Поврће и месо пре кувања осушите
Ако печете месо које је влажно оно неће бити добро укуса и неће се правилно испржити. Месо увек осушите убрусом, па убаците у тигањ, тепсију… Исто важи и за поврће.
Немојте претрпавати тигањ
Без обзира да ли печете или пржите у тигању (тепсији, шерпи…), важно је да их не претрпате намирницама. Добро је да намирнице имају простора да се лепо испрже.
Бацајте зачине који су изгубили мирис
Млевени зачини брзо изгубе мирис, а самим тим и укус. Зато ако ваш зачин нема никакав мирис можете га бацити, јер неће дати никакав укус јелу.
Проверите да ли зачини имају свој мирис пре него што почнете да их користите!
Како да корица пилетине увек буде хрскава
Пиле обилно посолите и оставите да стоји непокривено у фрижидеру неколико сати пре печења. Тако ћете добити најхрскавију кожицу.
Прочитајте још: Нисте одмах ОПРАЛИ СУДОВЕ? Ево начина како да се спасите РИБАЊА
Користите замрзивач
Већ знате да остатке хране можете оставити у замрзивачу. Али направите место у свом замрзивачу и за залихе које ће вам олакашти прирпемање јела. Смрзнути ђумбир дуже ће остати свеж и лакше ћете га изрендати. Пасту од парадајза, бујоне и сосове можете замрзнути и после их само одмрзнути ако вам затребају за неки рецепт. Такође можете замрзнути тесто за колаче и пите, беланца и жуманца и користити их касније.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ