Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

МАГИЧАН НАПИТАК НОВАКА ЂОКОВИЋА: Права је витаминска бомба, а тенисер без њега не може да замисли дан

Жива легенда светског тениса пази шта уноси у свој организам, а овај напитак је нешто без чега не може да замисли дан

1720956731_Foto-Profimedia-Nole-Shutterstock.jpg
Фото: Профимедиа, Схуттерстоцк
Oglas

Српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у своје десето финале Вимблдона и има прилику да у мечу против Шпанца Карлоса Алкараза у недељу подигне вимблдонски трофеј по осми пут!

Званично најбољи спортиста планете ове године још једном је показао због чега важи за феномен, а по поласману у финале објаснио је да је његова игра таква каква је због збира ствари које чине његов живот.

Како је истакао, сан, мисли, животне околности... све то утиче на оно што ће Ђоковић приказати на терену, а један од главних фактора је исхрана.

Познато је да се велики заокрет у његовој каријери догодио након што је драстично променио јеловник, на првом месту избацио глутен и млечне производе из изхране, а више пута се писало о здравим соковима које Новак пије свакодневно.

Током прошлогодишњег Вимблдона, новинари су проводили време с Нолетом како би покушали да живе као он и тада је Даилy Маил писао да је једна од његових тајни зелени сок, који се састоји од грашка, целера, сока од јабуке, нане, спанаћа и кеља.

Зелени сок Новака Ђоковића

Зелени сок је пиће које садржи здраве намирнице зелене боје и није у питању један одређени напитак већ се тако називају све мешавине воћа и поврћа које су зелене боје, односно постоји много варијација рецепата.

Ђоковић користи уобичајене састојке, односно најчешћу верзију овог пића, а важно је напоменути да зелени сок није замена за оброк већ се пије да би се повећао унос хранљивих материја.

Сви његови састојци обилују биљним влакнима, као и нутријентима и разним корисним једињењима.

Грашак: влакна, витамини А, К, Ц, тијамин, фолати, манган, гвожђе, фосфор...
Целер: витамини А, Ц, К, калијум, фолати, калцијум...
Јабука: витамин Ц, калијум,антиоксидансна биљна једињења кверцетин, катехин, хлорогена киселина...
Нана: витамин А, гвожђе, манган, фолати...
Спанаћ: витамини А, Ц, К1, Б6, Б9, Е, фолна киселина, гвожђе, калцијум...
Кељ: витамини К, Ц, А, Б6, манган, рибофлавин, калцијум, фолати...

Што се тиче количина, можете експериментисати док не пронађете укус који вам највише одговара.

(Глоссy)

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas