Жива легенда светског тениса пази шта уноси у свој организам, а овај напитак је нешто без чега не може да замисли дан
Српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у своје десето финале Вимблдона и има прилику да у мечу против Шпанца Карлоса Алкараза у недељу подигне вимблдонски трофеј по осми пут!
Званично најбољи спортиста планете ове године још једном је показао због чега важи за феномен, а по поласману у финале објаснио је да је његова игра таква каква је због збира ствари које чине његов живот.
Како је истакао, сан, мисли, животне околности... све то утиче на оно што ће Ђоковић приказати на терену, а један од главних фактора је исхрана.
Познато је да се велики заокрет у његовој каријери догодио након што је драстично променио јеловник, на првом месту избацио глутен и млечне производе из изхране, а више пута се писало о здравим соковима које Новак пије свакодневно.
Током прошлогодишњег Вимблдона, новинари су проводили време с Нолетом како би покушали да живе као он и тада је Даилy Маил писао да је једна од његових тајни зелени сок, који се састоји од грашка, целера, сока од јабуке, нане, спанаћа и кеља.
Зелени сок Новака Ђоковића
Зелени сок је пиће које садржи здраве намирнице зелене боје и није у питању један одређени напитак већ се тако називају све мешавине воћа и поврћа које су зелене боје, односно постоји много варијација рецепата.
Ђоковић користи уобичајене састојке, односно најчешћу верзију овог пића, а важно је напоменути да зелени сок није замена за оброк већ се пије да би се повећао унос хранљивих материја.
Сви његови састојци обилују биљним влакнима, као и нутријентима и разним корисним једињењима.
Грашак: влакна, витамини А, К, Ц, тијамин, фолати, манган, гвожђе, фосфор...
Целер: витамини А, Ц, К, калијум, фолати, калцијум...
Јабука: витамин Ц, калијум,антиоксидансна биљна једињења кверцетин, катехин, хлорогена киселина...
Нана: витамин А, гвожђе, манган, фолати...
Спанаћ: витамини А, Ц, К1, Б6, Б9, Е, фолна киселина, гвожђе, калцијум...
Кељ: витамини К, Ц, А, Б6, манган, рибофлавин, калцијум, фолати...
Што се тиче количина, можете експериментисати док не пронађете укус који вам највише одговара.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ