Oglas
· · Komentari: 0

MAGIČAN NAPITAK NOVAKA ĐOKOVIĆA: Prava je vitaminska bomba, a teniser bez njega ne može da zamisli dan

Živa legenda svetskog tenisa pazi šta unosi u svoj organizam, a ovaj napitak je nešto bez čega ne može da zamisli dan

1720956731_Foto-Profimedia-Nole-Shutterstock.jpg
Foto: Profimedia, Shutterstock
Oglas

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u svoje deseto finale Vimbldona i ima priliku da u meču protiv Španca Karlosa Alkaraza u nedelju podigne vimbldonski trofej po osmi put!

Zvanično najbolji sportista planete ove godine još jednom je pokazao zbog čega važi za fenomen, a po polasmanu u finale objasnio je da je njegova igra takva kakva je zbog zbira stvari koje čine njegov život.

Kako je istakao, san, misli, životne okolnosti... sve to utiče na ono što će Đoković prikazati na terenu, a jedan od glavnih faktora je ishrana.

Poznato je da se veliki zaokret u njegovoj karijeri dogodio nakon što je drastično promenio jelovnik, na prvom mestu izbacio gluten i mlečne proizvode iz izhrane, a više puta se pisalo o zdravim sokovima koje Novak pije svakodnevno.

Tokom prošlogodišnjeg Vimbldona, novinari su provodili vreme s Noletom kako bi pokušali da žive kao on i tada je Daily Mail pisao da je jedna od njegovih tajni zeleni sok, koji se sastoji od graška, celera, soka od jabuke, nane, spanaća i kelja.

Zeleni sok Novaka Đokovića

Zeleni sok je piće koje sadrži zdrave namirnice zelene boje i nije u pitanju jedan određeni napitak već se tako nazivaju sve mešavine voća i povrća koje su zelene boje, odnosno postoji mnogo varijacija recepata.

Đoković koristi uobičajene sastojke, odnosno najčešću verziju ovog pića, a važno je napomenuti da zeleni sok nije zamena za obrok već se pije da bi se povećao unos hranljivih materija.

Svi njegovi sastojci obiluju biljnim vlaknima, kao i nutrijentima i raznim korisnim jedinjenjima.

Grašak: vlakna, vitamini A, K, C, tijamin, folati, mangan, gvožđe, fosfor...
Celer: vitamini A, C, K, kalijum, folati, kalcijum...
Jabuka: vitamin C, kalijum,antioksidansna biljna jedinjenja kvercetin, katehin, hlorogena kiselina...
Nana: vitamin A, gvožđe, mangan, folati...
Spanać: vitamini A, C, K1, B6, B9, E, folna kiselina, gvožđe, kalcijum...
Kelj: vitamini K, C, A, B6, mangan, riboflavin, kalcijum, folati...

Što se tiče količina, možete eksperimentisati dok ne pronađete ukus koji vam najviše odgovara.

(Glossy)

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas