Сигурно сте покушалид а замрзнете бровнице и схватили да су, када се одмрзну, гњецаве?
Боровнице су изузетно благотворне за наш организам, па би било добро да их увек имамо у домаћинству. Али након што их уберемо или купимо у свежем стању, ове љубичасте бобице можемо кратко да чувамо у непрерађеном облику. Зато је најбоље да их замрзнемо, али је важно да то чинимо на прави начин.
Прочитајте још: Предлог за романтичну вечеру: Чоколадни мус је "лек за душу" (РЕЦЕПТ)
Боровнице не перите
Мада се обично замрзавају после прања и сушења, стручњаци не препоручују да их перемо јер се тако скида спољашњи "воштани" слој који штити плод од бактерија.
Уместо тога, боровнице распоредите на плех који сте претходно обложили папиром за печење и оставите их два сата у замрзивачу, а затим их пакујте у кесе за замрзавање или херметичке посуде које ће очувати њихову свежину.
Колико се дуго једу боровнице?
Боровнице су најбоље за конзумирање првих шест месеци након замрзавања, али их можете јести до десет месеци, само је важно да означите на посуди или кеси кад сте их ставили у замрзивач.
Прочитајте још: Исто, а потпуно другачије: Кромпир салата на грчки начин (РЕЦЕПТ)
Како се одмрзавају боровнице?
Уколико се питате како да одмрзнете боровнице, то ћете урадити тако што ћете бобице отопити у чинији воде, брзо их исперите и одмах употребите ако их користите за ледени смути или их оставите да одстоје док не достигну собну температуру. Отопљене боровнице су мекане и савршене за пите, палачинке или мафине.