Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Како се кувају ШПАГЕТЕ ОД ПИРИНЧА? У њиховој припреми, врло је важна 1 СТВАР

Пиринчане нудле разликују се доста од обичне тестенине, па је тако и са начином припреме

1677241268_shutterstock_2178761555.jpg
Пхото: Схуттерстоцк
Oglas

Иако су део азијске кухиње и могу се наћи у азијским рецептима, шпагете од пиринча су већ постале веома познате и чест су гост и на нашој трпези. Међутим, мног се питају како се правилно спремају.

Нежна структура и пријатни укус полу-прозрачне тестенине очаравају, а то чини да љубитеља традиционалних кинеских специјалитета има све више. Данас ћете научити како да правилно ''кувате'' шпагете од пиринча, тако да се оне не залепе и да у исто време буду веома укусне.

Главни трик је у томе да се оне заправо не кувају, већ се преливају кључалом водом, и тако оставе да стоје неко време.  Ево и правилног начина припреме, са којим нећете погрешити:

Фото: Схуттерстоцк

На првом месту, сачекајте да вода прокључа и додајте со. Ставите шпагете у дубоку посуду, затим сипајте преко њих врелу воду, и не заборавите да промешате, како се шпагете од пиринча не би залепиле међусобно. Оставите их 5 минута.

Када шпагете набубре, исцедите сву воду, ставите их у решетку и обилно их исперите хладном водом. Након овога, шпагете од пиринча су спремне да буду укључене у различита јела,са прженим поврћем и месом, на пример, уз неизоставни додатак соја соса.

Разуме се, треба да имате на уму да различите врсте шпагета могу да се разликују у припреми. Да бисте правилно скували шпагете од пиринча, увек прочитајте и упутство на паковању, где је тачно назначено шта треба да урадите јер се та упутства односе на конкретан производ.

 

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas