Пиринчане нудле разликују се доста од обичне тестенине, па је тако и са начином припреме
Иако су део азијске кухиње и могу се наћи у азијским рецептима, шпагете од пиринча су већ постале веома познате и чест су гост и на нашој трпези. Међутим, мног се питају како се правилно спремају.
Нежна структура и пријатни укус полу-прозрачне тестенине очаравају, а то чини да љубитеља традиционалних кинеских специјалитета има све више. Данас ћете научити како да правилно ''кувате'' шпагете од пиринча, тако да се оне не залепе и да у исто време буду веома укусне.
Главни трик је у томе да се оне заправо не кувају, већ се преливају кључалом водом, и тако оставе да стоје неко време. Ево и правилног начина припреме, са којим нећете погрешити:
Фото: Схуттерстоцк
На првом месту, сачекајте да вода прокључа и додајте со. Ставите шпагете у дубоку посуду, затим сипајте преко њих врелу воду, и не заборавите да промешате, како се шпагете од пиринча не би залепиле међусобно. Оставите их 5 минута.
Када шпагете набубре, исцедите сву воду, ставите их у решетку и обилно их исперите хладном водом. Након овога, шпагете од пиринча су спремне да буду укључене у различита јела,са прженим поврћем и месом, на пример, уз неизоставни додатак соја соса.
Разуме се, треба да имате на уму да различите врсте шпагета могу да се разликују у припреми. Да бисте правилно скували шпагете од пиринча, увек прочитајте и упутство на паковању, где је тачно назначено шта треба да урадите јер се та упутства односе на конкретан производ.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ