Pirinčane nudle razlikuju se dosta od obične testenine, pa je tako i sa načinom pripreme
Iako su deo azijske kuhinje i mogu se naći u azijskim receptima, špagete od pirinča su već postale veoma poznate i čest su gost i na našoj trpezi. Međutim, mnog se pitaju kako se pravilno spremaju.
Nežna struktura i prijatni ukus polu-prozračne testenine očaravaju, a to čini da ljubitelja tradicionalnih kineskih specijaliteta ima sve više. Danas ćete naučiti kako da pravilno ''kuvate'' špagete od pirinča, tako da se one ne zalepe i da u isto vreme budu veoma ukusne.
Glavni trik je u tome da se one zapravo ne kuvaju, već se prelivaju ključalom vodom, i tako ostave da stoje neko vreme. Evo i pravilnog načina pripreme, sa kojim nećete pogrešiti:
Foto: Shutterstock
Na prvom mestu, sačekajte da voda proključa i dodajte so. Stavite špagete u duboku posudu, zatim sipajte preko njih vrelu vodu, i ne zaboravite da promešate, kako se špagete od pirinča ne bi zalepile međusobno. Ostavite ih 5 minuta.
Kada špagete nabubre, iscedite svu vodu, stavite ih u rešetku i obilno ih isperite hladnom vodom. Nakon ovoga, špagete od pirinča su spremne da budu uključene u različita jela,sa prženim povrćem i mesom, na primer, uz neizostavni dodatak soja sosa.
Razume se, treba da imate na umu da različite vrste špageta mogu da se razlikuju u pripremi. Da biste pravilno skuvali špagete od pirinča, uvek pročitajte i uputstvo na pakovanju, gde je tačno naznačeno šta treba da uradite jer se ta uputstva odnose na konkretan proizvod.
BONUS VIDEO:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU