Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
КУЛИНАРСКЕ ТАЈНЕ

Како припремити ХРСКАВУ ПИЛЕТИНУ уз рерне као прави професионалац

Шта треба учинити да пилетина буде румена као на фотографијама

1683187470_49723_shutterstock-232160656_f.jpg
Фото: Shutterstock
Oglas

Зашто у кулинарским емисијама и у филмовима птица печена у рерни испада са прженом кором, а у стварности је само динстана, иако укусна, пилетина?

У ствари, постоји неколико трикова који помажу у постизању овог резултата.

Прочитајте још: Где би требало да поставимо полицу са књигама према ФЕНГ СХУИ правлима? Ево шта доноси негативну енергију

Идеална опција је да се пилетина кува на роштиљу, јер што мање месо долази у контакт са сопственом масноћом, већа је вероватноћа да ће се добити хрскава пилетина. Када се дими и чами у сопственом соку, испада да је динстана. А у случају роштиља сва масноћа се исцеди на тигањ, кожа се осуши и добије се златна кора.

Конвектор такође много помаже у овом питању - у овом режиму се испоставља и да је кора пржена.

Али нису све пећнице опремљене роштиљем и конвектором. У овом случају, премази и маринаде ће доћи до спашавања. Можете ићи на најједноставнији начин и подмазати труп пилетине путером. Али можете мало искомпликовати рецепт, учинити кору не само хрскавом, већ и необичном по укусу. Најлакши начини:

  • Помешајте 30 милилитара меда са једном кашиком сенфа, мало посолите и побиберите - добијате оригиналну маринаду. Њиме премажите пилетину и пошаљите у рерну.
  • Разблажите своје омиљене зачине у две кашике биљног уља и користите их као сос - пилетина ће поруменити.

Други рецепт:

  • помешати четири кашике соја соса са кашиком биљног уља, додати кашичицу меда, два згњечена чена белог лука, млевену паприку и со по укусу.

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas