Шта треба учинити да пилетина буде румена као на фотографијама
Зашто у кулинарским емисијама и у филмовима птица печена у рерни испада са прженом кором, а у стварности је само динстана, иако укусна, пилетина?
У ствари, постоји неколико трикова који помажу у постизању овог резултата.
Прочитајте још: Где би требало да поставимо полицу са књигама према ФЕНГ СХУИ правлима? Ево шта доноси негативну енергију
Идеална опција је да се пилетина кува на роштиљу, јер што мање месо долази у контакт са сопственом масноћом, већа је вероватноћа да ће се добити хрскава пилетина. Када се дими и чами у сопственом соку, испада да је динстана. А у случају роштиља сва масноћа се исцеди на тигањ, кожа се осуши и добије се златна кора.
Конвектор такође много помаже у овом питању - у овом режиму се испоставља и да је кора пржена.
Али нису све пећнице опремљене роштиљем и конвектором. У овом случају, премази и маринаде ће доћи до спашавања. Можете ићи на најједноставнији начин и подмазати труп пилетине путером. Али можете мало искомпликовати рецепт, учинити кору не само хрскавом, већ и необичном по укусу. Најлакши начини:
- Помешајте 30 милилитара меда са једном кашиком сенфа, мало посолите и побиберите - добијате оригиналну маринаду. Њиме премажите пилетину и пошаљите у рерну.
- Разблажите своје омиљене зачине у две кашике биљног уља и користите их као сос - пилетина ће поруменити.
Други рецепт:
- помешати четири кашике соја соса са кашиком биљног уља, додати кашичицу меда, два згњечена чена белог лука, млевену паприку и со по укусу.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ