Керамичко посуђе популарно је по својој површини за кување која се не лепи.
Ово посуђе захтева мало више пажње од класичног како би трајало дуже. Нове керамичке посуде и посуђе треба ручно прати у топлој води и сапуници, не стављајте их у машину за судове.
Прочитајте још: Трикови који ће вам помоћи да се решите непријатног мириса загорелог ручка
Када завршите са припремом хране у керамичком тигању или другом посуђу ове врсте оставите да се охлади. Керамичке облоге не реагују добро на брзе, драстичне промене температуре. Тек када се потпуно охлади можете да оперете прености.
Увек користите меку страну сунђера!
Сода бикарбона
Ако је храна изгорела и залепила се за керамички премаз, потопите у топлој води. Влажни сунђер натопите сувом содом бикарбоном и њоме изрибајте остатке хране.
Прочитајте још: Сирће освежава дрво, а детерџент ПВЦ
Прибор
При кувању у керамичком посуђу увек користите само пластични, силиконски, дрвени или најлонски прибор. Никада немојте сећи храну ножем у керамичком посуђу како бисте спречили гуљење површине.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ