Keramičko posuđe popularno je po svojoj površini za kuvanje koja se ne lepi.
Ovo posuđe zahteva malo više pažnje od klasičnog kako bi trajalo duže. Nove keramičke posude i posuđe treba ručno prati u toploj vodi i sapunici, ne stavljajte ih u mašinu za sudove.
Pročitajte još: Trikovi koji će vam pomoći da se rešite neprijatnog mirisa zagorelog ručka
Kada završite sa pripremom hrane u keramičkom tiganju ili drugom posuđu ove vrste ostavite da se ohladi. Keramičke obloge ne reaguju dobro na brze, drastične promene temperature. Tek kada se potpuno ohladi možete da operete prenosti.
Uvek koristite meku stranu sunđera!
Soda bikarbona
Ako je hrana izgorela i zalepila se za keramički premaz, potopite u toploj vodi. Vlažni sunđer natopite suvom sodom bikarbonom i njome izribajte ostatke hrane.
Pročitajte još: Sirće osvežava drvo, a deterdžent PVC
Pribor
Pri kuvanju u keramičkom posuđu uvek koristite samo plastični, silikonski, drveni ili najlonski pribor. Nikada nemojte seći hranu nožem u keramičkom posuđu kako biste sprečili guljenje površine.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU