Овај прах чисти тигањ као од шале
У последње време интернет је преплављен саветима како да спречите загоревање хране у тигању. Наравно, неки од тих савета су ефикасни, али свакако доста тога зависи и од врсте намирнице коју пржите или печете. Загорели тигањ је некада неминовност.
Ако вам се храна ипак залепи, ту је трик како тигањ да очистите. Вински прашак за пециво спасиће вас рибања. Прашак поспите по дну тигања, па додајте врућу воду и оставите сат времена.
Потом тигањ орибајте и оперите на уобичајен начин. Уколико се ради о дебелим загорелим наслагама, поновите поступак како бисте уклонили све.
Вински прашак за пециво се углавном користи за припрему посластица, а може се пронаћи у специјализованим продавницама здраве хранае или боље опремљеним хипермаркетима.
(Крстарица)
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ