Није тако тешко.
Већина људи свакодневно једе бело брашно, има га у многим намирницама, па је готово немогуће избећи га у потпуности. Стручњаци саветују како можете да смањите његово конзумирање. Треба да нађете иделне мере, да обратите пажњу на своје здравље, а опет уживате у храни коју волите.
Стручњаци су дали неколико решења:
1. Бели хлеб или тестенину треба комбинирати с протеинима, мастима и влакнима (месом, пилетином, јајима, тофу сиром, грашком, сочивом, леблебијама), јер се тако лакше вари и систем органа за варење мање оптерећује.
2. Помешајте белу тестенину с оном од целих житарица како бисте задовољили потребу за белим брашном, а опет избегли преједање.
Прочитајте још: Како се правилно конзумира БЕЛИ ЛУК? Искористите сва његова својства
3. Водите рачуна о величини порције, па тако увек скувајте мање од шоље беле тестенине или поједите мање од два парчета дневно белог хлеба.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ