Nije tako teško.
Većina ljudi svakodnevno jede belo brašno, ima ga u mnogim namirnicama, pa je gotovo nemoguće izbeći ga u potpunosti. Stručnjaci savetuju kako možete da smanjite njegovo konzumiranje. Treba da nađete idelne mere, da obratite pažnju na svoje zdravlje, a opet uživate u hrani koju volite.
Stručnjaci su dali nekoliko rešenja:
1. Beli hleb ili testeninu treba kombinirati s proteinima, mastima i vlaknima (mesom, piletinom, jajima, tofu sirom, graškom, sočivom, leblebijama), jer se tako lakše vari i sistem organa za varenje manje opterećuje.
2. Pomešajte belu testeninu s onom od celih žitarica kako biste zadovoljili potrebu za belim brašnom, a opet izbegli prejedanje.
Pročitajte još: Kako se pravilno konzumira BELI LUK? Iskoristite sva njegova svojstva
3. Vodite računa o veličini porcije, pa tako uvek skuvajte manje od šolje bele testenine ili pojedite manje od dva parčeta dnevno belog hleba.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU