Алуминијумска фолија део је већине кухиња и често нам је потребна при припреми хране.
Честе су полемике око тога да ли је треба користити и у којој мери. Који је запрво њен најбољи начин коришћења.
Како се користи алуминијумска фолија?
Саветује се да се у микроталасној пећи не користи јер се храна у том случају неједнако припрема, а може и да оштети сам уређај.
Прочитајте још: Обичан ХИДРОГЕН чини чуда у кухињи и купатилу: Откријте како се користи!
Фолија не треба да се користи на храни која је богата киселинама, попут киселог воћа, хране са сирћетом, парадајзом или парадајз сосом. После пар дана у фолији, киселине ће реаговати са њом, па храна може да добије метални укус, а то никако није здраво.
Најпаметније је да је употребљавамо када то заиста морамо. Уколико је често, истраживања кажу да може доћи до повећања нивоа алуминијума у нашем телу.
Користите је на температурама нижим од 150 степени приликом печења, када год је то могуће.
ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ