Aluminijumska folija deo je većine kuhinja i često nam je potrebna pri pripremi hrane.
Česte su polemike oko toga da li je treba koristiti i u kojoj meri. Koji je zaprvo njen najbolji način korišćenja.
Kako se koristi aluminijumska folija?
Savetuje se da se u mikrotalasnoj peći ne koristi jer se hrana u tom slučaju nejednako priprema, a može i da ošteti sam uređaj.
Pročitajte još: Običan HIDROGEN čini čuda u kuhinji i kupatilu: Otkrijte kako se koristi!
Folija ne treba da se koristi na hrani koja je bogata kiselinama, poput kiselog voća, hrane sa sirćetom, paradajzom ili paradajz sosom. Posle par dana u foliji, kiseline će reagovati sa njom, pa hrana može da dobije metalni ukus, a to nikako nije zdravo.
Najpametnije je da je upotrebljavamo kada to zaista moramo. Ukoliko je često, istraživanja kažu da može doći do povećanja nivoa aluminijuma u našem telu.
Koristite je na temperaturama nižim od 150 stepeni prilikom pečenja, kada god je to moguće.
PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU