Oglas
· · Komentari: 0

Greška koju većina pravi prilikom prženja luka: Evo koliko najduže treba da bude na šporetu

Crni luk neizostavni je deo brojnih jela

1690126811_shutterstock_1058788763.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Crni luk, baš kao i beli, bogat je korisnim supstancama koje utiču na simptome prehlade i imunitet. Ali, te supstance su osetljive na toplotu i postoji tačna mera preko koje ovu namirnicu ne smete termički da obrađujete, što vredi i za kiseli kupus.

Luk sadrži flavonoid kvercetin koji se aktivira toplotom, što znači da je dobro popržiti ili ispeći luk. Ipak, nutricionisti upozoravaju da taj proces ne bi trebao da traje duže od pet minuta. Nakon tog trenutka, termička obrada počinje da uništava ovu supsatncu.

Dakle, ako želite da izvučete maksimum iz luka kratko ga popržite. Koristite li ga u jelima koja se dugo kuvaju, poput supa, variva ili raznih jela s mesom, znajte da iz njega nećete dobiti maksimalnu moguću količinu zdravih sastojaka.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas