Често се догађа да иако рецепт пратите у целости, неки корак прескочите јер мислите да је непотребан. Ово је грешка због које колачи не успевају.
Без обзира јесте ли почетник у кухињи или сте већ искусни, сигурно вам се догодило да рецепт импровизујете како бисте уштедели на времену или смањили количину судова које треба да оперете када све буде готово. Резултат не буде онакав како сте се надали, а један од разлога кулинарског неуспеха може да буде и тај што нисте одвајали течне и суве састојке.
Већина сматра да је овај корак непотребан, јер ће и онако сви састојци на крају завршити у истој посуди, али искусни посластичари тврде да ово правило не треба доводити у питање.
Прочитајте још: ХРСКАВ И СОЧАН У ИСТО ВРЕМЕ: Грешке са печеним кромпиром које треба да избегнете за празнике
Брашно односно скроб, скупља се у грудвице када се навлажи, па ако не поштујете правило да раздвојите течне и суве састојка можете имати грудвице скроба на површини на површини колача.
У кувару "Робицелли’с: а лове сторy, wитх цупцакес" објашњено је да не треба све састојке убацити ођедном јер се неће равномерно распоредити. Наводи се и да је могуће решити проблем грудвица тако што ћете додатно мутити тесто, али ће оно због тога на крају бити гумено и тврдо.