Тупи ножеви су опаснији од штрих.
Пракса показује да се људи пре посеку на тупе него на оштре ножеве. Осим ове опасне последице неоштрог сечива, ту је и она безазлена али која нам краде и нерве и време, будући да нам је потребно много више снаге да исечемо месо, поврће, хлеб...
Прочитајте још: Ђумбир, куркуму, лимунов сок, црни бибер и мало љуте папричице... ТУРСКИ ШОТ против короне и ДУГИН ЛЕК залудели туристе (ФОТО)
У случају да немате брусни камен, а схватили сте да је ваш нож постао готово неупотребљив, испробајте следећи трик: керамичку шољу или чинију окрените наопачке и о њихово дно повлачите сечиво ножа. А када завршите са оштрењем, време је за брушење.
Како би нож пре сваке употребе требало избрусити, важно је да имате челичну шипку коју можете да набавите у свакој боље снабдевеној продавници посуђа.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ