Предлажемо вам савршен начин за чишћење лубенице и одстрањивање коштица за само два минута!
Најпре лубеници одсеците крајеве, као када чистите тиквицу. Потом је усправите и ширим, оштрим ножем уклоните кору.
Прочитајте још: ПЕТ начина како да УКЛОНИТЕ МРЉЕ од ВИНА: Све што вам је ПОТРЕБНО већ ИМАТЕ У КУХИЊИ
Тако очишћено поврће (да, да, лубеница је управо то) поново положите, вертикално преполовите, усправите сваку полутку и исеците је на шните дебљине прста. Свако парче ће на средини имати коштице. Једноставно га пресавијте на том делу и оне ће остати на рубу сваке половине.
Ножем пређите преко семеки и оне ће одмах испасти. Поновите поступак на свим парчићима. Затим исеците румене шните на комаде жељеног облика и величине и уживајте.
Растресите стврднути шећер
Комшиница пије слатку кафу. Убацује кашичицу у посуду са шећером, сипа га у кафу, промеша, па схвати да би могла да дода још мало. Сутрадан ваша ћерка мокром кашичицом, тек извађеном из лимунаде, посеже за шећером из исте чинијице. И - ето грудвица.
Бели кристал шећер се лако стврдне, а шути још више.
Бели кристал шећер врло се лако стврдне на овај начин, а смеђем није потребно чак ни то, јер је веома осетљив на влагу. Згрудва се зачас. Ево неколико трикова којима ћете га вратити у првобитно стање.
Прочитајте још: ЧЕКАМО их годину дана: Направите за 20 минута КНЕДЛЕ СА ШЉИВАМА (ФОТО)
Шећер ћете "омекшати" тако што ћете га сипати у чврсто затворену кесу, у коју сте претходно ставили кришку свежег хлеба или јабуку. Након неколико сати грудвице ће се "растрести". Овај савет важи за све врсте шећера, а само смеђи чувајте у фрижидеру.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈБУКУ