Tupi noževi su opasniji od štrih.
Praksa pokazuje da se ljudi pre poseku na tupe nego na oštre noževe. Osim ove opasne posledice neoštrog sečiva, tu je i ona bezazlena ali koja nam krade i nerve i vreme, budući da nam je potrebno mnogo više snage da isečemo meso, povrće, hleb...
Pročitajte još: Đumbir, kurkumu, limunov sok, crni biber i malo ljute papričice... TURSKI ŠOT protiv korone i DUGIN LEK zaludeli turiste (FOTO)
U slučaju da nemate brusni kamen, a shvatili ste da je vaš nož postao gotovo neupotrebljiv, isprobajte sledeći trik: keramičku šolju ili činiju okrenite naopačke i o njihovo dno povlačite sečivo noža. A kada završite sa oštrenjem, vreme je za brušenje.
Kako bi nož pre svake upotrebe trebalo izbrusiti, važno je da imate čeličnu šipku koju možete da nabavite u svakoj bolje snabdevenoj prodavnici posuđa.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU