Направите домаће јабуково сирће
Иако јабуково сирће углавном купујемо, веома га је лако направити и то без икаквог улагања, од огризака јабуке. Ољуштите јабуке и једите их на уобичајен начин, а њихову средину и кору сачувајте.
Прочитајте још: Вотка ће га дезинфиковати! Ускоро ће пролеће, ево како се ЧУВА зимска одећа
Оставите их изложене ваздуху, а када потамне ставите их у теглу, коју ћете напунити водом. Најбоље би било да бар 1/4 тегле чине остаци јабуке. Уместо поклопцем, теглу прекријте гушће тканом газом и оставите је да неколико дана одстоји на топлом, тамном месту.
Када приметите да се течност згуснула, а да се на врху ухватила сива скрама, скините је, а смесу оставите један месец да одстоји и ферментира. Повремено скидајте скраму са површине.
Прочитајте још: Три начина која ће вам помоћи да са РЕШЕТКЕ из РЕРНЕ очистите МАСНОЋУ
Након тог периода пробајте сирће. Ако је довољно јаког укуса, процедите га и преспите у стерилисане флаше, а уколико није, оставите га да ферментише још 15-30 дана.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ