Чини се да су све јабуке исте, али изгледа да није тако...

Уколико вас тренер стави на дијету, онда на листи доступних слаткиша обично остају само два воћа – грејпфрут и јабука, и зелена. Ево због чега је то тако.
Прочитајте још: Савети који ће вам помоћи да имате миран и квалитетан сан
Зелене јабуке обично имају мање лепеза - киселије су, имају дебљу кожицу. Али у исто време, имају мање шећера, због чега вам их тренер тако снажно препоручује.
Зелене јабуке имају више витамина А, Б, Ц, Е и К у поређењу са црвеним. Од елемената у траговима, зеленило се може похвалити високим садржајем гвожђа и калијума. Такође садрже више дијететских влакана, па чак и протеина.
Али с друге стране, црвене јабуке имају више антиоксиданата – као и све друго црвено поврће и воће.
Прочитајте још: Послушајте ове савете и третмани вам неће бити потребни: Откривамо како би требало да изгледа ваша ИСХРАНА
Нутриционисти се слажу - ако је ваш циљ да смањите количину шећера, онда су зелене јабуке заиста здравије. И на дуге стазе, неће бити никакве разлике које боје јабуке више волите да једете. Уосталом, највредније у њима су пектин, кверцетин и флавоноиди, којих подједнако има у свим врстама јабука.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ