Више не морате да будете искусни у прављењу пецива или хлеба, већ је битно да у тесто додате одређену намирницу, кажу искусни пекари
Ако будете пратили ове савете, више никад вам се неће десити да вам тесто падне или не нарасте лепо.
Пре него што почнете да месите тесто, извадите путер и јаја из фрижидера и држите их неко време на собној температури. Не претерујте са количином прашка за пециво или квасца, јер постоји могућност да тесто нарасте превише и пукне.
Тесто стављајте увек у загрејану рерну, јер сва теста са прашком за пециво и квасцем то “траже”.
Приликом спајања влажних и сувих састојака долази до хемијске реакције и тесто одмах почиње да расте. Сачекајте 10 до 15 минута од тренутка када рерна достигне жељену температуру и онда ставите тесто у њу.
Златни савет
У свако тесто ставите једну супену кашику јабуковог сирћета! Здраво је, тесто боље нарасте, а поврх свега, тесту даје одличан “шмек”!
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ