Залихе црног и белог лука увек су на цени.
Јесте ли чули за плетење лука? То је нешто попут француске плетенице: узмите десетак главица лука на којима су им још причвршћене стабљике и, почевши од три, постепено га увијате.
Резултат је леп, природан ланац лука који се може окачити у кухињу и узети по потреби.
Зашто је плетење лука заправо боље?
Плетени лук није само естетски допадљив; техника плетења и вешања омогућава бољу циркулацију ваздуха око лука него складиштење у кутији, канти или на другом месту.
Међутим, ако лук не користите одмах, окачите плетени ланац на хладном и тамном месту да бисте га сачували.
Исто се може учинити и са белим луком и љутиком!
Уколико живите у стану, такође можете правилно да чувате лук, само што ћете уплатени лук окачити негде у кухињи или остави.
У видеу испод погледајте технику плетења лука и научите како да правилно чувате цењено поврће за дане који долазе.