Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ДА ЛИ ЗНАТЕ РАЗЛИКУ ИЗМЕЂУ ЖУТИХ, ЦРВЕНИХ И ЗЕЛЕНИХ ПАПРИКА? Једне су увек најскупље, а ево која је НАЈЗДРАВИЈА

Ево у чему је цака...

1691321233_shutterstock_1503134777.jpg
Пхото: Схуттерстоцк
Oglas

Сигурно сте приметили да у продавницама постоје црвене, жуте и зелене паприке. Али колико вас је приметило да се њихове цене увек разликују, понекад чак и у великој мери? Разлог није у различитој сорти, већ је овде реч у једној те истој - бабури.

Савршене су за пуњене паприке или салату, али основна разлика како у цени тако и у квалитету налази се у стадијуму зрелости. Наиме, зелене су убране прве, жуте су добиле још мало времена за дозревање, а црвене су потпуно зреле. Због тога им се и укус разликује па се зелене обично свежије,с очније и благо горке, док, док су црвене доста слађе у односу на остале.

Разлика у дужини дозревања утиче и на нутритивни састав: црвене су двоструко богатије витаминима од зелених те имају скоро девет пута више бета-каротена. Баш је различити начин узгоја разлог различите цене. Зелене паприке за разлику од осалих имају зантно нижу цену јер се најраније беру, жуте су нешто скупље, а црвене, јер је у њихов узгој утрошено највише рада, воде и осталих фактора, су по правилу најскупље.

Иначе, бабура се највише користи због витамина Ц кога има до четири пута више него поморанџа.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas