Oglas
· · Komentari: 0

DA LI ZNATE RAZLIKU IZMEĐU ŽUTIH, CRVENIH I ZELENIH PAPRIKA? Jedne su uvek najskuplje, a evo koja je NAJZDRAVIJA

Evo u čemu je caka...

1691321233_shutterstock_1503134777.jpg
Photo: Shutterstock
Oglas

Sigurno ste primetili da u prodavnicama postoje crvene, žute i zelene paprike. Ali koliko vas je primetilo da se njihove cene uvek razlikuju, ponekad čak i u velikoj meri? Razlog nije u različitoj sorti, već je ovde reč u jednoj te istoj - baburi.

Savršene su za punjene paprike ili salatu, ali osnovna razlika kako u ceni tako i u kvalitetu nalazi se u stadijumu zrelosti. Naime, zelene su ubrane prve, žute su dobile još malo vremena za dozrevanje, a crvene su potpuno zrele. Zbog toga im se i ukus razlikuje pa se zelene obično svežije,s očnije i blago gorke, dok, dok su crvene dosta slađe u odnosu na ostale.

Razlika u dužini dozrevanja utiče i na nutritivni sastav: crvene su dvostruko bogatije vitaminima od zelenih te imaju skoro devet puta više beta-karotena. Baš je različiti način uzgoja razlog različite cene. Zelene paprike za razliku od osalih imaju zantno nižu cenu jer se najranije beru, žute su nešto skuplje, a crvene, jer je u njihov uzgoj utrošeno najviše rada, vode i ostalih faktora, su po pravilu najskuplje.

Inače, babura se najviše koristi zbog vitamina C koga ima do četiri puta više nego pomorandža.

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas