Професионални кувари дали су савете о томе како да направимо што укусније јело код куће. Углавном не обраћамо пажњу на мале ствари приликом припреме јела, а заправо су од великог значаја.
Кување према саветима професионалних кувара
Не користимо оштар нож
Према речима кувара оштри ножеви су обавезни! Често се домаћи кувари плаше оштрих ножева, али тупи ножеви су заправо ти који ће нанети највећу штету. Оштар нож ће побољшати кување и учинити га пријатнијим!
Коришћење старог, сушеног биља уместо свежег
Користите свеже зачинско биље кад год је то могуће. Ништа не доноси укус јелу као свеже зачинско биље. Мало босиљка може у потпуности да трансформише јело. Зачинити сољу и бибером најважнији је савет који кувари дају када су зачини у питању.
Прочитајте још: Како да знате да сте купили ПРАВО МАСЛИНОВО УЉЕ? Обратите пажњу на ОВИХ шест ствари!
Припрема меса
Прави се грешка када пржимо месо док не буде готово препечено. А колико нас пусти месо да одстоји након припреме? Па то баш и не радимо тако редовно. Професионални кувари истичу да увек оставимо месо да одстоји најмање 10 минута након што је готово.
Не пратимо рецепт
Уобичајена грешка коју кућни кувари праве приликом печења је прескакање корака, као што је стављање колачића у рерну пре него што се рерна у потпуности загреје на одређену температуру. Праћење тачних корака у рецепту у свету пецива је императив и кључно је за успех укусна посластица. Ако рецепт захтева претходно загревање рерне или печење на одређеној температури, ово је веома важан корак који би требало да се испоштује, пише Реал Симпле.