Стручњаци објашњавају због чега поједини зачини мењају укус у контакту са алу фолијом
Многе домаћице у рерну стављају бело месо, пилетину или поврће заједно са алуминијумском фолијом. Алу фолија помаже да се намирнице боље пеку у сопственом соку и зачинима, смањује количину уља која се иначе додаје и оставља мање замашћене плехове.
Али, и при овој употреби фолије морате бити образриви:
- Без обзира на метод припреме хране који користите, кључно је осигурати да фолија не дође у контакт са храном која садржи доста соли или киселине попут лимуна, сирћета или сока од парадајза - објашњава Стивен Чавез са Института за кулинарство за сајт Мартха Стеwарт.
Технолог Али Менинг наглашава да ови састојци могу изазвати неповољну реакцију у контакту са алуминијумском фолијом, мењајући укус хране. Такође, намирнице са високим садржајем соли и киселине могу да изазову ослобађање алуминијума и његов прелазак у храну, што представља потенцијални ризик по здравље.
Осим тога, намирнице са високим садржајем соли и киселине могу да изазову ослобађање алуминијума и његов прелазак у храну, што може бити веома ризично.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ