Иако запечене леблебије можете заиста украсити било којим укусом, као и кокице, ми смо се определили данас за љуткасту опцију
Леблебије су невиђено здраве и хранљиве, а с обзиром да се пеку, неће бити масне и слане као ваше уобичајене грицкалице које конзумирате уз омиљени филм или серију.
Прочитајте још: Здрав оброк испод 300 калорија: Пржени шкампи са шпарглама (РЕЦЕПТ)
Састојци:
425г леблебија, 1 конзерва, оцеђена и испрана
1 кашика маслиновог уља
1 кашичица млевеног кима
1 кашичица чили праха
½ кашичице бибера
½ кашичице соли
Припрема:
Загрејте рерну на 200°Ц. Пажљиво осушите леблебије. Уклањање коре је опционо и лако ће се скинути. Што их више осушите, то ће бити хрскавије! У чинију додајте сушени сланутак, маслиново уље, ким, чили у праху, бибер и со. Добро промешајте да се равномерно обложи. Распоредите леблебије на плех обложен папиром за печење. Пеците 15-20 минута. Мешајте на плеху и пеците још 15-20 минута, или док не порумени. Охладите 5-10 минута.
ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ