Iako zapečene leblebije možete zaista ukrasiti bilo kojim ukusom, kao i kokice, mi smo se opredelili danas za ljutkastu opciju
Leblebije su neviđeno zdrave i hranljive, a s obzirom da se peku, neće biti masne i slane kao vaše uobičajene grickalice koje konzumirate uz omiljeni film ili seriju.
Pročitajte još: Zdrav obrok ispod 300 kalorija: Prženi škampi sa šparglama (RECEPT)
Sastojci:
425g leblebija, 1 konzerva, oceđena i isprana
1 kašika maslinovog ulja
1 kašičica mlevenog kima
1 kašičica čili praha
½ kašičice bibera
½ kašičice soli
Priprema:
Zagrejte rernu na 200°C. Pažljivo osušite leblebije. Uklanjanje kore je opciono i lako će se skinuti. Što ih više osušite, to će biti hrskavije! U činiju dodajte sušeni slanutak, maslinovo ulje, kim, čili u prahu, biber i so. Dobro promešajte da se ravnomerno obloži. Rasporedite leblebije na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite 15-20 minuta. Mešajte na plehu i pecite još 15-20 minuta, ili dok ne porumeni. Ohladite 5-10 minuta.
PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU