Пљескавице могу да буду и посне
У току је Петровдански пост и оно што свима недостајте су идеје за укусна јела. Наш данашњи предлог јесу пљескавице од поврћа и сира, пикантни умак и необична салата од печеног парадајза. Не постоји укуснији рецепт за посни ручак, а овим јело је одушевљено преко 4 милиона људи на YТ каналу чувеног кувара, Гордона Ремзија,
Састојци:
За парадајз:
- чери парадајз
- 1 чен белог лука
- мало тимијана
- мало маслиновог уља
За пљескавице:
- 200-300 г посног тврдог сира
- 2 шаргарепе
- 1 тиквица
- 3-4 млада лука
- свежа нана
- свеж коријандер
- 2 јајета
- 2-3 кашике презли
Још:
- 1 љута папричица
- мало ђумбира
- 1 кашичица шећера
- 1 кашичица соли
- 2-3 кашике сирћета
- пар кашика маслиновог уља
- мало свежег коријандера
Припрема:
Парадајз исеците на пола, па поређајте на плех. Посолите и пошећерите, а онда поспите свежим тимијаном, као и сецканим белим луком. Прелијте парадајз маслиновим уљем и ставите у загрејану рерни на 150°Ц око 90 минута. Тиквицу и шаргарепе изрендајте, а затим посолите и оставите да одстоје бар 10 минута, да пусте воду. Посни тврди сир такође изрендајте и ставите у другу посуду. Процедите поврће и додајте га у сир. Затим додајте и сецкани млади лук, као и нану и коријандер, а онда и умућена јаја. Затим у смесу додајте презле и све добро сједините. Обликујте пљескавице и ставите у фрижидер непокривене неких 25 минута. У посуди помешајте сецкану љуту папричицу, ђумбир, шећер, со, сирће и маслиново уље, па додајте сецкани коријандер. Све лепо промешајте. Испржите пљескавице на мало уља, па послужите са умаком. А посуди помешајте зелену салату, сецкани љубичасти лук и печени парадајз. Зачините по жељи и служите са пљескавицама.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ