Поред сланине, у ову чорбу иду кобасице, кромпир и лиснати кељ
Састојци:
6 шнита димљене сланине, исецкане
око 450г димљених кобасица
1 кашика маслиновог уља
1 црни лук исецкан
3 чена ситно исецканог белог лука
2-3 шоље исецканог лиснатог кеља, раштана или блитве
3 средња кромпира, ољуштена и исецкана на коцке
1,5л пилеће супе или воде
со, бибер
1/2 шоље киселе павлаке
лимун
Прочитајте још: ЦАРСКА ПИТА на турски начин: За све љубитеље поврћа, ово ће бити савршен доручак или вечера (РЕЦЕПТ)
Фото: Схуттерстоцк
Прочитајте још: Најлепши чоколадни КОЛАЧ по бакиној рецептури: Једноставан и лак за припрему
Припрема:
1. Исецкајте сланину и кобасицу, али дијагонално. Лук, црни и бели такође.
2. Загрејте маслиново уље и додајте сланину. После 2минута додајте црни лук, после 1мин бели лук.
3. Када лук постане стакласт и мекан, додајте кобасицу. Све пржите на умереној ватри, још око 3 минута.
4. Сипајте воду или пилећу супу, затим исецкајте кромпир. Ставите со и бибер. Када чорба проври, смањите ватру,
поклопите лонац и кувајте још око 5минута.
5. Додајте лиснати кељ и кувајте још 5мин.
6. Павлаку можете ставити у велу чорбу или је додавати при служењу. И не заборавите сок од лимуна, који са
зеленим поврћем иде фантастично.
*Уколико желите здравију варијанту, сланину и кобасицу испеците у рерни, тако ћете одвојити непожељну масноћу, а онда их додајте у чорбу 5 мин пред крај кувања.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU