Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Топла чорба да вас загреје и опусти: ТОСКАНА ЧОРБА једна је од најукуснијих (РЕЦЕПТ)

Поред сланине, у ову чорбу иду кобасице, кромпир и лиснати кељ

1674209075_shutterstock_2182360313-Toskana-corba.jpg
Пхото: Схуттерстоцк
Oglas

Састојци:

6 шнита димљене сланине, исецкане
око 450г димљених кобасица
1 кашика маслиновог уља
1 црни лук исецкан
3 чена ситно исецканог белог лука
2-3 шоље исецканог лиснатог кеља, раштана или блитве
3 средња кромпира, ољуштена и исецкана на коцке
1,5л пилеће супе или воде
со, бибер
1/2 шоље киселе павлаке
лимун

Прочитајте још: ЦАРСКА ПИТА на турски начин: За све љубитеље поврћа, ово ће бити савршен доручак или вечера (РЕЦЕПТ)

Фото: Схуттерстоцк

Прочитајте још: Најлепши чоколадни КОЛАЧ по бакиној рецептури: Једноставан и лак за припрему

Припрема:

1. Исецкајте сланину и кобасицу, али дијагонално. Лук, црни и бели такође.
2. Загрејте маслиново уље и додајте сланину. После 2минута додајте црни лук, после 1мин бели лук.
3. Када лук постане стакласт и мекан, додајте кобасицу. Све пржите на умереној ватри, још око 3 минута.
4. Сипајте воду или пилећу супу, затим исецкајте кромпир. Ставите со и бибер. Када чорба проври, смањите ватру,
поклопите лонац и кувајте још око 5минута.
5. Додајте лиснати кељ и кувајте још 5мин.
6. Павлаку можете ставити у велу чорбу или је додавати при служењу. И не заборавите сок од лимуна, који са 
зеленим поврћем иде фантастично.

*Уколико желите здравију варијанту, сланину и кобасицу испеците у рерни, тако ћете одвојити непожељну масноћу, а онда их додајте у чорбу 5 мин пред крај кувања.

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas