Посне палачинке се могу филовати џемом, воћем или посним кремом по жељи.

Састојци:
- 1 шоља брашна (пшенично, спелтино или хељдино)
- 1 шоља газиране воде
- прстохват соли
- пола кашичице прашка за пециво
- 1 кашичица шећера
Припрема:
Палачинке су један од најомиљенијих десерата широм света, а добра вест је да их можете припремити и током поста, без млека и јаја. Ове посне палачинке на води су лагане, мекане и савршене за доручак, ужину или уз поподневну кафу.
Иако се припремају од само неколико једноставних састојака, тајна њихове савршене текстуре лежи у употреби газиране воде, која им даје лаганост и ваздушасту структуру. Можете их комбиновати са разним посним филовима – џемом, воћем, орасима.
У дубљој чинији помешајте брашно, со, прашак за пециво и шећер. Постепено додајте газирану воду уз непрестано мешање док не добијете глатко тесто без грудвица. Оставите тесто да одмори 5-10 минута. Загрејте тигањ, па сипајте кутлачом мало смесе и распоредите је равномерно. Пеците палачинке на средњој температури док не порумене с једне стране, затим их пажљиво окрените и пеците још минут-два. Филујте палачинке по жељи и послужите док су још топле.
(Ствар укуса)
БОНУС ВИДЕО