Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ПАСТА КАРБОНАРА ПО ИТАЛИЈАНСКОМ РЕЦЕПТУ: За само пар минута уживаћете у сваком залогају

Једноставно се прави, а ово је оригинални италијански рецепт.

1721386334_149198_shutterstock-87289441_ff.jpg
Фото: Схуттерстоск
Oglas

Уколико вам овог лета недостаје дух Медитерана, можете га имати у свом дому на веома једноставан начин. Почастите себе неким од специјалитета италијанске кухиње која је освојила свет. Једно од најчешће тражених јела јесте паста карбонара.

Састојци:

100 г панчете
50 г пекорино сира
50г пармезана
3 велика јаја
350 г шпагета
2 крупнија чена белог лука, огуљена и неуситњена
50 г несланог маслаца
морска со и свеже млевени црни бибер

Припрема:

Ставите велики лонац воде да прокува. Панчету ситно насецкајте, након што одстраните кору. Ситно нарендајте обе врсте сира и помешајте их. Умутите 3 велика јаја у посуди средње величине и зачините с мало свеже самлевеног црног бибера. Оставите све са стране.

У кипућу воду додајте 1 кашичицу соли, додајте 350 г шпагета и када вода поновно прокључа, кувајте на лаганој ватри, поклопљено, 10 минута или док не постану ал денте. Оштрицом ножа згњечите бели лук.

Док се шпагете припремите надев. Ставите неслани маслац у дубоки тигањ или вок и, чим се отопи, додајте панчету и бели лук. Оставите да се кува на средњој ватри око 5 минута уз често мешање док панчета не постане златна и хрскава. Бели лук је сада дао свој укус, па га извадите. Смањите ватру. Када је тестенина готова, извадите је из воде хватаљком и додајте је у тигањ са панчетом. Не брините ако мало воде доспе и у тигањ и немојте још да просипате воду у којој сте кували. Помешајте већи део сира с јајима, а малу шаку оставите за касније посипање. Тигањ са шпагетама и сланином макните с ватре. Сада брзо улијте јаја и сир. Помоћу хватаљке или дугачке виљушке подигните шпагете тако да се лако помешају са смесом од јаја, која се згусне, али се не меша, тако да све буде обложено. Додајте још воде у којој сте кували пасту, како би остала сочна (неколико кашика). По потреби мало посолите. Послужите одмах уз мало посипања преосталим сиром и млевеним црним бибером. Ако се јело ипак мало осуши до почетка оброка, попрскајте још мало преостале вруће воде и поново ће постати сочно.

(Курир.рс/М.Ј)

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas