Ovo je ručak "na brzinu", koji će uspeti baš svima.
Ukoliko nemate vremena za spremanje komplikovanog sosa za testeninu, predlažemo vam obaj jednostavan beli sos, za koji vam neće trebati ni puno sastojaka.
Zbog jednostavnosti pripreme, ovaj sos je idealan za početnike u kuhinji, jer uspeva svima.
Pročitajte još: Predlog za lagan i ukusan ručak: Da li ste probali KREM ČORBU od KROMPIRA? (RECEPT)
Sastojci:
kockica maslaca
500 ml neutralne pavlake
sitno usitnjen čen belog luka
50 gr rendanog parmezana
200 grama šampinjona
špagete
začini po želji: so, biber, peršun
Priprema:
Za početak staviti špagete da se kuvaju na uobičajen način.
U tiganju na kockici maslaca propržiti šampinjone iseckane na listiće dok ne puste vodu. Potom smanjiti temperaturu i sačekati da voda ispari.
U drugu šerpu sipati neutralnu pavlaku, dodati beli luk i začine, i parmezan. Ostaviti da vri par minuta, pa skloniti sa šporeta.
U sos dosati skuvane špagete i šampinjone, pa sve lepo promešati.
PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU