Да ли сте некада спремали алфредо пасту?
Алфредо паста је један од најпопуларнијих начина припреме тестенине, а сви је воле због комбинације састојака. Шпагете се уваљају у кремасти сос од неутралне павлаке и сира, а преко иде сочно бело месо. Припрема ове пасте је врло једноставна, а одличан је предлог како за ручак, тако и за вечеру после напорног дана.
Састојци:
2 пилећа филеа
1 црни лук
1 чен белог лука
30 г путера
250 мл неутралне павлаке
1 кашика скроба
100 г тврдог сира
250 г шпагета
зачини по укусу
Рецепт за алфредо пасту са белим месом:
Бело месо покријите, па излупајте тучком за месо. Можете и да пресечете месо на пола. Затим прелијте уљем, посолите, побиберите и поспите зачинском паприком. Испржите месо у тигању и исеците на траке или по жељи. У другом тигању загрејте мало уља, па пропржите ситно сецкан црни лук и додајте путер, као и млевени бели лук. Промешајте, па додајте скроб и павлаку за кување. Зачините по жељи и све лепо промешајте, па крчајте док се сос мало не згусне. Додајте шпагете које сте претходно скували и процедили, као и једну кутлачу воде у којој су се кувале. Промешајте, па поспите рендани сир и оп промешајте. Додајте сецкано месо. Алфредо паста је спремна.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ