Црна паприка је толико здрава да је права штета термички је обрађивати, па вам зато предлажено овај рецепт.

Црна паприка се припрема на исти начин као и жута, зелена или црвена. Међутим, сматра се да је изузетно здрава, препуна витамина, па се обично припрема свежа - у салати. Црна паприка је ретка, али стара сорта и због тога је скупља од обичних паприка.
Прочитајте још: СЛАТКИ залогај који поправља РАСПОЛОЖЕЊЕ: Салата од МАТОВИЛЦА и НАРАНЏАСТОГ парадајза (ФОТО)

Састојци:
- 1 црна паприка
- 1 парадајз
- мали црни лук
- парче козјег сира
- лимун
- шољица булгура
- струк першуна
- маслиново уље
Припрема:
Чаша булгура се скува у води, а када проври већ је готов. Исцедите га и оставите у цедиљки да се охлади.
Све се ситно исецка и помеша са бургулом.
Црна паприка се опере и пажљиво исече по средини. Очисти се од семенки и одложи на страну. Парадајз се опере и ољушти па исече на коцкице. Црни лук се исече веома ситно. Першун се опере и ситно исецка.
Бургул се помеша са парадајзом, црним луком и першуном, зачини лимуном и маслиновим уљем, па напуни паприка.
Прочитајте још: Сендвич ИЗНЕНАЂЕЊА: Kупине авокадо и ТАРАМО салата (ФОТО)
Уз бургул и паприку одлично се слаже козји сир, који се исече на коцкице.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ