Crna paprika je toliko zdrava da je prava šteta termički je obrađivati, pa vam zato predlaženo ovaj recept.
Crna paprika se priprema na isti način kao i žuta, zelena ili crvena. Međutim, smatra se da je izuzetno zdrava, prepuna vitamina, pa se obično priprema sveža - u salati. Crna paprika je retka, ali stara sorta i zbog toga je skuplja od običnih paprika.
Pročitajte još: SLATKI zalogaj koji popravlja RASPOLOŽENJE: Salata od MATOVILCA i NARANDžASTOG paradajza (FOTO)
Sastojci:
- 1 crna paprika
- 1 paradajz
- mali crni luk
- parče kozjeg sira
- limun
- šoljica bulgura
- struk peršuna
- maslinovo ulje
Priprema:
Čaša bulgura se skuva u vodi, a kada provri već je gotov. Iscedite ga i ostavite u cediljki da se ohladi.
Sve se sitno isecka i pomeša sa burgulom.
Crna paprika se opere i pažljivo iseče po sredini. Očisti se od semenki i odloži na stranu. Paradajz se opere i oljušti pa iseče na kockice. Crni luk se iseče veoma sitno. Peršun se opere i sitno isecka.
Burgul se pomeša sa paradajzom, crnim lukom i peršunom, začini limunom i maslinovim uljem, pa napuni paprika.
Pročitajte još: Sendvič IZNENAĐENJA: Kupine avokado i TARAMO salata (FOTO)
Uz burgul i papriku odlično se slaže kozji sir, koji se iseče na kockice.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU