Испробајте рецепт за пуњене паприке
Из бакине кухиње нам стиже једноставан рецепт за пуњене паприке.
Пуњене паприке - састојци:
1 главица лука
1 шаргарепа
уље
400 гр млевеног меса
1 јаје
4 кашике пиринча опраног
суви зачин
200 мл парадајза куваног
1 кашичица брашна
1 кашичица мл паприке
4 чена белог лука сецканог
сецкан першунов лист
Пуњене паприке - припрема:
На уљу пропржити сецкан лук, рендану шаргарепу да омекша. Склонити са ватре, па убацити млевено месо, опран пиринач, Исецкати бели лук, па убацити у месо.
Додати зачин, слатку млевену паприку може и млевени бибер.
Убацити јаје и персунов лист и све рукама изједначити. Пунити паприке и затварати колутовима парадајза. Ређати у подмазан пелех.
У шерпицу сипати парадајз, додати 200 мл воде мало зачина и ула и прашно. Измешати жицом.
Дидати две кашике уља и прелити паприке. Прекрити алуминиском фолијом, један крај нека буде мало одврнут. Пећи у загрејаној рерни на 250 степени да паприке зарумене око 40 минута Уз то сервитати кромпир пире.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ